ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
15 Μαΐου, 2024

Κι όμως, κόπηκε η πιο... αμφιλεγόμενη σκηνή του ''13 Reasons Why''

Newsroom

@newsroom

Κείμενο: Νάκης Αντωνίου

To ''13 Reasons Why'' περιστρέφεται γύρω από την αυτοκτονία της μαθήτριας Hannah Baker, μετά από μια σειρά γεγονότων. Πρώτα έγινε στόχος κουτσομπολιών στο λύκειο, έγινε θύμα βιασμού και δεν είχε καμία υποστήριξη από τους φίλους ή τους υπεύθυνους του σχολείου. Δεν χρειάζεται να αναναλύσω τις δευτερεύουσες ιστορίες, αυτό είναι το σημαντικό.

Η πρώτη σεζόν δείχνει όλα όσα την οδήγησαν στην αυτοκτονία και κλείνει με τη σοκαριστική σκηνή της αυτοκτονίας που έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν.

Ναι, η σκηνή ήταν ό,τι πιο shocking είδα σε νεανική σειρά και φυσικά σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο που ζητούσε από το Netflix να την αφαιρέσει. Δύο χρόνια μετά την προβολή του εν λόγω επεισοδίου, η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε πως πρόκειται να υπακούσει και να κόψει τη σκηνή της αυτοκτονίας.

Κατά τη γνώμη μου, λάθος.

Από την αρχή, η σειρά ήταν αφιερωμένη στις ψυχικές διαταραχές, στο bullying, σε όλα εκείνα που συμβαίνουν στα σχολεία και που περνούν απαρατήρητα και στις συνέπειες όλων αυτών. Ήταν μια σειρά που τα έλεγε έξω απ' τα δόντια, που δεν φοβόταν να προκαλέσει αντιδράσεις γιατί παρουσίαζε την ωμή αλήθεια, και ακόμα έτσι είναι.

Γιατί να κόψεις μια σκηνή που δείχνει το τραγικό αποκορύφωμα ασταμάτητου bullying και που δυστυχώς ανταποκρίνεται στην αλήθεια;
Αν έχεις δει το φινάλε του πρώτου κύκλου, πλέον μετά το μοντάρισμα η σκηνή θα δείχνει την Hannah στον καθρέφτη και μετά τους γονείς της να την ανακαλύπτουν στη γεμάτη αίμα μπανιέρα. Μια σκηνή γεμάτη συναίσθημα, με μια εξαιρετική ερμηνεία από την Katherine Langford, που σκοπό είχε να ταρακουνήσει και, ίσως, να αφυπνίσει.

Σε κάνει να ανατριχιάσεις, να τρομάξεις, να κλάψεις, να κλείσεις λίγο τα μάτια για να μην δεις ακριβώς τι συμβαίνει, αλλά αυτό συμβαίνει στα αλήθεια. Είτε θέλεις να δεις τη σκηνή είτε όχι, αυτή η σκηνή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αμα αντέξεις και τη δεις μετά είσαι λίγο αλλιώς. Σκέφτεσαι διαφορετικά, αλλάζεις άποψη για κάποια θέματα.

Τώρα τι;

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια αυτοκτονία σε τηλεοπτική σειρά ή ταινία. Το ''13 Reasons Why'' όμως ήταν διαφορετικό για όλους τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω.

Χωρίς αυτή τη σκηνή, τι μένει από τον πρώτο κύκλο;

 

Πηγή: must

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS