ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
15 Μαΐου, 2024

Oι Πυξ Λαξ έγιναν «upgrade»

Δημήτρης Δερματάς

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ή έχουμε περάσει τη «φάση» Πυξ Λαξ, οι οποίοι είναι ένα εναλλακτικό ροκ συγκρότημα με μια πετυχημένη δεκαπενταετή πορεία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα.

«Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς», «Δεν θα δακρύσω πια για σένα», «Πούλα με», «Είναι ωραία η θάλασσα» είναι μόνο μερικές από τις μεγαλύτερές τους επιτυχίες, που μας συντροφεύουν μέχρι και σήμερα.

Τα τραγούδια τους έχουν κρατήσει στον χρόνο και όσοι από εμάς είχαν την τύχη να βρεθούν στα εφηβικά τους χρόνια σε μια από τις συναυλίες τους κάπου στον Λυκαβηττό, ξέρουν ότι οι μνήμες έχουν χαραχτεί στο μυαλό για πάντα, γιατί εφηβεία, έντονα συναισθήματα και Πυξ Λαξ πάνε μαζί.

Οι Violent Femmes, ένα αμερικάνικο folk punk συγκρότημα το οποίο ξεκίνησε την πορεία του γύρω στο 1980, ανακάλυψε τους Πυξ Λαξ, αναγνώρισε (μάλλον) την αξία του ελληνικού συγκροτήματος, ξεχώρισε το τραγούδι «Δεν θα δακρύσω πια για σένα» και δίνοντάς του μια ακόμα πιο χαρούμενη νότα το διασκεύασε, και το έβαλε στο καινούριο του άλμπουμ “Hotel Last Resort”, που κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι του 2019.

Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν μας αφήνει ο αδιάφορους και τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η διασκευή, ποικίλουν.

Δείτε πιο κάτω το πρωτότυπο «Δεν θα δακρύσω πια για σένα» από τους Πυξ Λαξ και μετά την πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή των Violent Femmes με τ «I’m Not Gonna Cry».

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS