ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

Αναλαμβάνουμε δράση και καθαρίζουμε τον Ακάμα

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!

Newsroom

@newsroom

Όλο και πιο γνωστός γίνεται ο Ακάμας ως must visit προορισμός, όχι μόνο για τους Κύπριους αλλά και για τους ξένους τουρίστες. Είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, απρόσβλητη από τις επιδράσεις της ανάπτυξης.

Όσοι είχατε την τύχη να βρεθείτε στην περιοχή γνωρίζετε ήδη πως ο Ακάμας χαρακτηρίζεται από απόκρημνες βουνοκορφές, κοιλάδες, χαράδρες, φυσικές ακρογιαλιές, αμμώδεις παραλίες και θαλασσινές σπηλιές. Όσοι δεν βρεθήκατε εκεί, σίγουρα όλα αυτά θα τα έχετε ακούσει.

Παρά όμως την ανεξίτηλη ομορφιά της, η περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας απερίσκεπτων επισκεπτών... οι οποίοι "ξεχνάνε" τα σκουπίδια τους σε διάφορα σημεία της περιοχής. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο, εμείς αναλαμβάνουμε δράση και καθαρίζουμε τον Ακάμα, ένα από τα ωραιότερα σημεία του νησιού μας και όχι μόνο, την Κυριακή 29/09.

Αυτή είναι η πέμπτη χρονιά που, με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Η Καθημερινή», θα λάβει χώρα η μετάβαση στον Ακάμα, καθαρίζοντας τις παραλίες Blue Lagoon, Ακτή Αρναούτη, Fontana Amorosa και Αμφιθέατρο, ξεκινώντας από το λιμανάκι του Λατσιού, μπροστά από το Latsi Watersports Centre στις 11:00 το πρωί.

Στον χώρο θα βρεθεί και ο deejay935, ο οποίος θα κάνει δίωρη ζωντανή μετάδοση,  και με τους αγαπημένους παραγωγούς και πολλούς ακροατές να αναλαμβάνουν δράση!

Να θυμίσουμε πως η πρωτοβουλία της «Καθημερινής» για καθαρισμό της περιοχής ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, όταν ο Ακάμας βρισκόταν ουσιαστικά στα αζήτητα.

Η συνέπεια της «Καθημερινής» σε συνδυασμό με τη βοήθεια των εθελοντών τα τελευταία χρόνια βελτίωσαν αισθητά την κατάσταση χωρίς όμως να σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι κατά την περσινή εκστρατεία #Akamascleanup μαζεύτηκε ένας τόνος σκουπιδιών από πέντε παραλίες του Ακάμα.

Αν θες και εσύ να είσαι μέλος της ομάδας #Akamascleanup δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή.

Δηλώσεις συµµετοχής και πληροφορίες
Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
SPPMEDIA τηλ. 22472472
Αναχώρηση λεωφορείων από τη Λευκωσία 08:30
Εκκίνηση καθαρισμού από το Latsi Watersports Centre 11:00

FACEBOOK

Eco: Τελευταία Ενημέρωση

Θέλω να πανικοβληθείς τώρα!

Θέλω να πανικοβληθείς τώρα!

Μια μικρού μήκους ταινία η οποία προβάλλει την παθητικότητα των ανθρώπων ως το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής
Newsroom
 |  ECO
Και μετά τρώγονται;

Staramaki αντί για καλαμάκι!!

Η ονομασία προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων “σιτάρι” και “καλαμάκι” και είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.
Έλενα Δημητρίου
 |  ECO