ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

Δες τι μπορείς να κάνεις και εσύ, για να σωθεί ο πλανήτης.

Newsroom

@newsroom

Μια δυσάρεστη αλήθεια αποτελεί το γεγονός πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, πετάμε πάνω από 8 εκατομμύρια τόνους (!) πλαστικού στους ωκεανούς κάθε χρόνο! Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Έχουμε συγκεντρώσει για εσάς 7 χρήσιμες και πολύ απλές συμβουλές που αν τις ακολουθήσουμε ΟΛΟΙ θα βοηθήσουμε ουσιαστικά στη σωτηρία του πλανήτη!

Σταματήστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα συχνά αναφέρεται ως η πιο επικίνδυνη συνήθεια για την ανθρώπινη υγεία. Οι σοβαροί κίνδυνοι που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους (καρκίνος, εγκεφαλικά επεισόδια, πνευμονοπάθειες). Πόσοι, όμως, γνωρίζετε ότι το κάπνισμα είναι επίσης μια σημαντική αιτία της πλαστικής κρίσης; Παγκόσμιο πρόβλημα αποτελούν τα υπολείμματα τσιγάρων, καθώς 4.5 τρισεκατομμύρια από αυτά απορρίπτονται ετησίως! Τα φίλτρα τσιγάρων περιέχουν οξική κυτταρίνη, ένα είδος πλαστικού που διαρκεί εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθεί πλήρως, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Προσοχή στις πλαστικές κάψουλες του καφέ!

Τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν στην κουζίνα τους μια μηχανή καφέ. Αυτά τα μηχανήματα προσφέρουν καφέ καλής ποιότητας με μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, η τάση αυτή στον καφέ έχει αποδείξει μια καταστροφική συνέπεια για το περιβάλλον. Οι πλαστικές κάψουλες καφέ είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν, με τη μεγάλη πλειοψηφία να καταλήγει σε χωματερές ή στον ωκεανό.

Προτιμήστε πλαστικές συσκευασίες βιοδιασπώμενες

 

Τα περισσότερα καθαριστικά που υπάρχουν στο σπίτι, όπως τα αφρόλουτρα ή τα απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, βρίσκονται σε πλαστικά μπουκάλια. Φροντίστε οι συσκευασίες αυτές να είναι βιοδιασπώμενες, για να μην επιβαρύνετε περισσότερο το περιβάλλον με πλαστικά απορρίματα.

Προτιμήστε ποτήρια που επαναχρησιμοποιούνται

 

Τα πλαστικά ποτήρια που βάζουμε τον καφέ ή τον χυμό μας, ειδικά όταν παίρνουμε ένα ρόφημα στο χέρι από καταστήματα εστίασης, εκπέμπουν ένα ακόμη σήμα κινδύνου για το περιβάλλον. Υπάρχουν ειδικά ποτήρια για τέτοιου είδους περιστάσεις και είναι προτιμότερο να αποκτήσετε το δικό σας ποτήρι που θα γεμίζετε με το αγαπημένο σας ρόφημα και θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά. Γιατί όχι να δίνετε αυτό στο κατάστημα να σας το γεμίζει με χυμό ή καφέ κάνοντας και οικονομία στους τόνους πλαστικού που πετιούνται καθημερινά.

Πείτε όχι στα πλαστικά καλαμάκια

Είναι γεγονός πλέον πως τα οικολογικά καλαμάκια από ανοξείδωτο χάλυβα, σιτάρι και μπαμπού γίνονται ολοένα μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση ενάντια στην πλαστική τους έκδοση…

Αποφύγετε τις μπατονέτες καθαρισμού αυτιών με πλαστικές λαβές

Κατά διαστήματα έχουμε ακούσει συμβουλές γιατρών να μη χρησιμοποιούμε μπατονέτες για τα αυτιά, καθώς μπορεί να προκληθεί κάποιος τραυματισμός στο τύμπανο. Πέρα από αυτό, οι πλαστικές μπατονέτες πετιούνται στις τουαλέτες δημιουργώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο για το περιβάλλον. Αποφύγετέ τες ή τουλάχιστον προτιμήστε τις μπατονέτες με χάρτινη λαβή.

 

πηγή:egreeno

FACEBOOK

Eco: Τελευταία Ενημέρωση

Θέλω να πανικοβληθείς τώρα!

Θέλω να πανικοβληθείς τώρα!

Μια μικρού μήκους ταινία η οποία προβάλλει την παθητικότητα των ανθρώπων ως το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής
Newsroom
 |  ECO
Και μετά τρώγονται;

Staramaki αντί για καλαμάκι!!

Η ονομασία προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων “σιτάρι” και “καλαμάκι” και είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.
Έλενα Δημητρίου
 |  ECO