ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

Η κλιματική αλλαγή και ο Leonardo DiCaprio

Newsroom

@newsroom

Ο Leonardo DiCaprio είναι αφηγητής και παραγωγός του ντοκιμαντέρ, "Ice on Fire" σε σκηνοθεσία της Leila Conners, στο οποίο αναλύεται πώς η τήξη των πάγων της Αρκτικής μας επηρεάζει όλους.

Ο ηθοποιός-παραγωγός και ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος, Leonardo DiCaprio, η σκηνοθέτης Leila Conners και ο σεναριογράφος-σύμβουλος, Thom Hartman, οι οποίοι συνεργάστηκαν στο ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον "The 11th Hour" ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για μια εξαιρετικά πειστική ανάλυση της κλιματικής αλλαγής, που έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί στις 11 Ιουνίου από το HBO.

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, διοργανώθηκε στις Κάννες, όπου ο Leonardo DiCaprio προωθούσε και την ταινία "Once Upon a Time in Hollywood" στην οποία πρωταγωνιστεί.

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους επικεντρώνεται, όπως φανερώνει και ο τίτλος στην ταχεία τήξη των πολικών πάγων στην Αρκτική και τις τρομακτικές επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση στον πλανήτη.

Ωστόσο, οι κινηματογραφιστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη νέα πρόοδο στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα. Αυτές οι τεχνολογίες δημιουργούν ελπίδα ότι ο κόσμος θα μπορούσε ίσως να διατηρήσει την παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας στο επίπεδο των δύο βαθμών Κελσίου, δέσμευση που διατυπώνεται στη Συμφωνία των Παρισίων.

Για όσους συμφωνούν με τον David Wallace-Wells, συγγραφέα του βιβλίου «Η Ακατοίκητη Γη» (The Uninhabitable Earth) ότι η κατάσταση είναι "χειρότερη, πολύ χειρότερη" τότε το Ice on Fire μπορεί να φανεί λίγο υπερβολικά χαρούμενο και ελπιδοφόρο ότι μια ομάδα επιστημόνων, μερικοί από τους οποίους εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ και εξηγούν εύγλωττα το έργο τους, θα μας σώσουν, αναφέρεται σε κριτική του THR.

Στο ντοκιμαντέρ, έχουν συμπεριληφθεί γυρίσματα με drone, πρωτότυπο αρχειακό υλικό και στιγμιότυπα από ταξίδια στην Αρκτική, την Αλάσκα, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Κόστα Ρίκα και σε κατεστραμμένες από τις πυρκαγιές περιοχές στη Βόρεια Καλιφόρνια.
Η Conners παίρνει συνεντεύξεις από μια ομάδα επιστημόνων, κάποιοι από τους οποίους συγκεντρώνουν στοιχεία για την αύξηση των επιπέδων CO2 και κάνουν άλλες ανησυχητικές μετρήσεις. Στην ταινία μιλούν δύο πυροσβέστες, ο Tony Gkonsers και ο Mark Basc, που θυμίζουν με θλίψη ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές στη Σάντα Ρόζα ήταν ό,τι χειρότερο συνάντησαν όλα τα χρόνια που υπηρετούν στο πυροσβεστικό σώμα.

Όμως στο «Ice on Fire», σύμφωνα με το THR ακόμη πιο ισχυρά μηνύματα από τους ανθρώπους και τα τοπία, μεταδίδουν τα γραφικά που εμφανίζονται στην οθόνη. Όπως λένε, μια εικόνα χίλιες λέξεις, και σε αυτή την περίπτωση τα διαγράμματα και τα κινούμενα εφέ που παρουσιάζονται συμβάλλουν περισσότερο στην αποσαφήνιση της διάστασης της πρόκλησης.

 

 

πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

FACEBOOK

Eco: Τελευταία Ενημέρωση

Θέλω να πανικοβληθείς τώρα!

Θέλω να πανικοβληθείς τώρα!

Μια μικρού μήκους ταινία η οποία προβάλλει την παθητικότητα των ανθρώπων ως το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής
Newsroom
 |  ECO
Και μετά τρώγονται;

Staramaki αντί για καλαμάκι!!

Η ονομασία προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων “σιτάρι” και “καλαμάκι” και είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.
Έλενα Δημητρίου
 |  ECO