ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα φυτά αντιλαμβάνονται και αμύνονται απέναντι στον κίνδυνο

Newsroom

@newsroom

Όταν ένας άνθρωπος τραυματίζεται, τα αισθητήρια κύτταρα στο σώμα μας καλούν το νευρικό μας σύστημα να απελευθερώσει γλουταμινικό οξυ, ένα μεσολαβητή των διεγερτικών σημάτων που διεγείρει ένα μέρος του εγκεφάλου μας προκειμένου να απελευθερωθεί αδρεναλίνη, η οποία μας βάζει σε κατάσταση μάχης ή φυγής.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison τροποποίησαν γενετικά ένα φυτό με μια πρωτεΐνη που λάμπει όταν βρίσκεται κοντά σε ασβέστιο, προκειμένου να είναι εμφανής η μετακίνηση ασβεστίου μετά τον τραυματισμό τους. Παρόλο που τα φυτά δεν έχουν νευρικό σύστημα, έχουν μια δική τους μορφή μάχης ή φυγής όταν βρίσκονται σε κίνδυνο και αυτό καταγράφηκε σε βίντεο.

Όταν μια κάμπια δάγκωσε ένα φύλλο του φυτού, σε λιγότερο από δύο λεπτά, το σήμα κινδύνου έφτασε σε όλα τα σημεία του φυτού και μετά απελευθερώθηκαν χημικές ουσίες υπεύθυνες για τη διαδικασία επισκευής της βλάβης καθώς και επιβλαβείς ουσίες προκειμένου να αποθαρρυνθεί περαιτέρω επίθεση.

Τα φυτά ίσως να μην αισθάνονται πόνο με τον τρόπο που αισθάνονται οι άνθρωποι, αλλά σύμφωνα με αυτή τη νέα ανακάλυψη, ανταποκρίνονται σε τραυματισμούς και επιθέσεις με παρόμοιο τρόπο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FACEBOOK

Eco: Τελευταία Ενημέρωση

Θέλω να πανικοβληθείς τώρα!

Θέλω να πανικοβληθείς τώρα!

Μια μικρού μήκους ταινία η οποία προβάλλει την παθητικότητα των ανθρώπων ως το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής
Newsroom
 |  ECO
Και μετά τρώγονται;

Staramaki αντί για καλαμάκι!!

Η ονομασία προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων “σιτάρι” και “καλαμάκι” και είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.
Έλενα Δημητρίου
 |  ECO