ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
25 Ιουνίου, 2024

Δες τους 5 πιο εντυπωσιακούς τουριστικούς προορισμούς που γυρίστηκε το GoT

Απλοί τουριστικοί προορισμοί ή «ιερά» εδάφη για τους φανς της σειράς;

Newsroom

@newsroom

Με το πρώτο επεισόδιο της 8ης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones να προβλήθηκε από το ΗΒΟ το βράδυ της Κυριακής (δεν θα κάνουμε spoilers), είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε ένα από τα Eπτά Bασίλεια.

Φυσικά μιλάμε για τις τοποθεσίες που γυρίστηκαν μερικές από τις κορυφαίες σκηνές της σειράς, όπως το King’s Landing στην Κροατία και το Dragonstone στην Ισπανία!

Σύμφωνα με το CNBC, αυτά είναι τα πέντε καλύτερα σημεία που πρέπει να επισκεφτεί ένας πραγματικός φαν του GoT, πριν ξεκινήσουν τα διάφορα spin offs:

Kings Landing: Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς για το GoT καθώς εκεί «φιλοξενείται» το King΄s Landing, η πρωτεύουσα των Εφτά Βασιλείων.

Τα τείχη και η μεσαιωνική αισθητική της πόλης όμως, τα τελευταία χρόνια έχουν δεχτεί τόσους πολλούς τουρίστες που έθεσαν σε κίνδυνο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Μάλιστα το 2017 η κυβέρνηση πως θα περιορίσει τον αριθμό των τουριστών από κρουαζιερόπλοια, σε 4.000 άτομα ανά επίσκεψη.

Dragonstone: Σαν Χουάν ντε Γκαζτελούγκατσε, Ισπανία

Οι επισκέπτες στο Σαν Χουάν δεν θα δουν το Κάστρο της Ντενέρις Ταργκάριαν, καθώς ήταν αποτέλεσμα CGI τεχνολογίας, όμως μπορούν να περπατήσουν στα μαγευτικά σκαλιά και να θαυμάσουν την θέα στη θάλασσα.

Το Dragonstone έχει μετατραπεί πια σε προσκύνημα, και οι επισκέπτες έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, που οι Αρχές αναμένεται να λάβουν μέτρα, οπότε σπεύσατε.

Kingsroad: Νταρκ Χέντσις, Βόρεια Ιρλανδία

Πρόκειται για το δρόμο που περνά και από τα Επτά Βασίλεια και καταλήγει στην πρωτεύουσα, το Kings Landing.
Στην πραγματικότητα, όπως και στη σειρά, ο δρόμος είναι γεμάτος με δέντρα εκατοντάδων ετών, αριστερά και δεξιά, με τα κλαδιά να δημιουργούν σκιά, όλες τις ώρες της ημέρας.

Από τον Οκτώβριο του 2017 μάλιστα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας αμαξιών σε ορισμένα τμήματα του δρόμου, λόγω αυξημένης κίνησης.

Fist of the First Men: Μυρταγιόκιτλ, Ισλανδία

Εκτός από την βασική τοποθεσία για την κατασκήνωση της Νυχτερινής Φρουράς, η περιοχή που επίσης που μάθαμε Fist of the First Men είναι επίσης, εκεί που σημειώθηκε μια από τις πιο σημαντικές μάχες της σειράς, αυτή μεταξύ ανθρώπων και του στρατού των White Walkers, η πρώτη μετά από 1.000 χρόνια!

Ακόμα για όσους δεν έχουν δει τη σειρά, η τοποθεσία είναι άξια θαυμασμού καθώς το παγόβουνο βρίσκεται πάνω από ένα ενεργό ηφαίστειο.

Yunkai:Άιτ Μπεν-Χαντο, Μαρόκο

Εδώ γυρίστηκαν οι σκηνές της πόλης στο slaver΄s Bay, που ελευθέρωσε η Ντενέρις Ταργκάριαν.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα οχυρωμένο χωριό στο Μαρόκο, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που έχει μπει στην λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

 

πηγή : insider.gr

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN