ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
16 Ιουνίου, 2024

«Aladdin» - Ένα υπερθέαμα επί σκηνής!

Πρεμιέρα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 – 19:30 – Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου (ΜΟΝΟ για 5 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στη Λευκωσία)

Newsroom

@newsroom

Η Ακαδημία Χορού Αντιγόνη Τασουρή, φέτος γιορτάζει 30 χρόνια από την ίδρυσή της και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΜΟΡΦΗ», παρουσιάζει στις 6, 7 και 8 Μαρτίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου το μιούζικαλ «Aladdin» για 5 μόνο παραστάσεις.

Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά του Νεοκλή Νεοκλέους βασίζεται στο γνωστό αραβικό παραμύθι «Χίλιες και μια νύχτες». Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι οι αγαπημένες περιπέτειες του Αλαντίν.

Ένα υπερθέαμα επί σκηνής με επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές και με τη συμμετοχή των μαθητών της Ακαδημίας. Το θέαμα γίνεται ακόμα πιο φαντασμαγορικό με τα επιβλητικά σκηνικά και με τα υπέροχα κοστούμια. Η πρωτότυπη μεταφορά του παραμυθιού στη σκηνή, μαζί με τις υπέροχες χορογραφίες και το ζωντανό τραγούδι, κάνουν την παράσταση ένα υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς είτε μικρός είτε μεγάλος.

Συντελεστές:

Θεατρική Διασκευή και Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Χορογραφίες: Αντιγόνη Τασουρή
Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Στίχοι Tραγουδιών: Σταύρος Σταύρου
Music Production: Μιχάλης Ρούσος
Σκηνικά: Σκηνοτεχνική Λτδ
Κοστούμια: Έλενα Xρυσοστόμου
Φροντιστήριο-Ειδικές Κατασκευές: Σωσάννα Τομάζου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Καρολίνα Σπύρου
Σχεδιασμός Ήχου: Ανδρέας Γιωργαλλής
Graphic Designer: Γιώργος Αλεξάνδρου


Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Γρηγόρης Γεωργίου, Χρήστος Γρηγοριάδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Κονόμου, Άντρη Κούκου, Στέλλα Φιλιππίδου, Πολύκαρπος Σολωμού

Χορευτές:

Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, Πάρης Ιακώβου, Κυριακή Κυριάκου, Αυγή Μιχαήλ,
Έλενα Νικολάου, Θεοφανώ Ευσταθιάδου, John Olariu, Θέμιδα Χριστοδουλίδου, Αβραάμ Θωμά, Άθως Βακανάς Σάββας Σάββα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το παραμύθι μας αρχίζει με ατμόσφαιρες μαγευτικές. Από σκηνή σε σκηνή όλα αλλάζουν και μεταμορφώνονται. Κεντρικός ήρωας του παραμυθιού μας ο Αλαντίν, ένας καλόκαρδος, έξυπνος φτωχός νέος, που με τις σκανδαλιές του μπλέκει πάντα σε μπελάδες. Το έργο αρχίζει με τον Αλαντίν να προσπαθεί να ξεφύγει από δυο φρουρούς του παλατιού κι έτσι αρχίζουν τα προβλήματα και οι περιπέτειες. Στο δρόμο αναπάντεχα συναντά μια όμορφη και ευγενική κοπελιά, την οποία και ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Όμως το όμορφο κορίτσι που ερωτεύτηκε , δεν είναι άλλο παρά η πριγκίπισσα. Η ιστορία μας κορυφώνεται όταν ο Αλαντίν για χάρη της πριγκίπισσας αναλαμβάνει να βρει το μαγικό λυχνάρι. Το λυχνάρι αυτό διαθέτει απίστευτη δύναμη, γι αυτό και ο κακός Βεζίρης και σύμβουλος του βασιλιά, θέλει να το αποκτήσει, με κάθε κόστος. Η ανατροπή όμως έρχεται, όταν εμφανίζεται το τζίνι και τα φέρνει όλα άνω κάτω. Η αγάπη μάχεται εναντίον του μίσους, το δίκαιο με το άδικο, το καλό με το κακό…. Ποιος θα βγει στο τέλος νικητής; Ο πόλεμος που ξεσπά μεταξύ του μοχθηρού, άπληστου βεζίρη, και του Αλαντίν για το λυχνάρι κορυφώνουν την αγωνία του έργου, και κάνουν τον θεατή να ταυτιστεί με τον ήρωα Αλαντίν που αγωνίζεται για το δίκαιο και το σωστό, για την αγάπη του για την πανέμορφη πριγκίπισσα και όχι για πλούτη και εξουσία όπως ο κακός βεζίρης.

Μέγας Χορηγός: Tουριστικός Οργανισμός TRAVELNET CY
Χορηγοί: Ιδιωτικό Φροντιστήριο Κ. Ιωάννου-Γεωργίου, Garden Deco, FML, Christian Xenon Jewellery & Watches, ΙDRIS Textiles/Fashion, IDS
Yποστηρικτές: ΜAC, Παραδείσας Make-up School, RPM Lithographica, HD OB Van Services

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στις 19:30

Άλλες Παραστάσεις:
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 16:00 και στις 19:00
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στις 11:00 και στις 17:30 **
** Σ’ αυτές τις παραστάσεις συμμετέχουν και τα παιδιά της
Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή.
Τιμή Εισιτηρίου: €15,00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.soldouttickets.com.cy και στα καταστήματα Stephanis Electronics
Πληροφορίες 22510480

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN