ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

Ασχολείσαι με την αφηρημένη τέχνη; Σου έχουμε καλά νέα! Αυξάνεται η δημιουργικότητα του εγκεφάλου σου!

Η αφηρημένη τέχνη, σύμφωνα με την καλλιτέχνη Mel Kandel, είναι το κλειδί για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η τέχνη και η επιστήμη αλληλοενημερώνονται και μαζί μπορούν να ανοίξουν εντελώς νέου

Mad gr

Πώς όμως αυτό αυξάνει την σκέψη και την δημιουργικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου; Σύμφωνα με έρευνες, όταν παρατηρούμε έργα αφηρημένης τέχνης απαιτείται αυξημένη χρήση της φαντασίας μας. Καθώς η αφηρημένη τέχνη αφήνει πολλές λεπτομέρειες απροσδιόριστες, ο εγκέφαλός μας εργάζεται περισσότερο για να τις παρέχει στον ανθρώπινο νου. Έτσι, βελτιώνεται ο τρόπος σκέψης μας και το μυαλό εκπαιδεύεται στο να κατανοεί και να αντιλαμβάνεται καλύτερα ακόμα και πιο σύνθετα – δημιουργικά πράγματα.

Παράλληλα, ο νευροεπιστήμονας Oshin Vartanian, αφού εξέτασε τα συμπεράσματα δεκαπέντε ερευνών, εξήγησε πως συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου μας, τα οποία σχετίζονται με την ευχαρίστηση και τα θετικά συναισθήματα, ενεργοποιούνται όταν ο άνθρωπος ασχολείται με την αφηρημένη τέχνη, ακόμα και αν δεν την κατανοεί σε βάθος.

Μήπως να ξεκινήσεις να μελετάς έργα του Picasso;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN