ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
14 Ιουνίου, 2024

Δες πόσες θερμίδες έχουν τα γλυκά που τρώς το πάσχα

Τσουρέκια, κουλουράκια, φλαούνες, δάχτυλα, ταχινόπιτες, ελιόπιτες, είναι κάποια από αυτά τα φαγητά που κυριαρχούν και βρίσκονται σε κάθε σπίτι το Πάσχα

Δημήτρης Δερματάς

Το Πάσχα πολλοί απο εμάς, πέρα από την θρησκευτική του σημασία, το έχουμε συνυφασμένο με την παράδοση, την ανοιξιάτικη φύση, την επιστροφή στο πατρικό μας σπίτι, τις εξόδους, το φαγητό, και είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την ρουτίνα του διαβάσματος και της εργασίας γενικότερα.

Εμείς όμως θα σταθούμε στο φαγητό, γιατί ξέρουμε πολύ καλά, πως όσο αυστηρή διατροφή κι αν κάνεις και όσο και αν γυμνάζεσαι, σίγουρα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στα κουλουράκια και στα φαγητά της γιαγιάς, ούτε στο τσουρέκι που η μαμά σου έφτιαξε (και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις) γιατί είναι από μια συνταγή που είδε σε μια εκπομπή μαγειρικής, και φέτος της βγήκε πολύ καλό γιατί έβαλε ένα αυγό παραπάνω σε σχέση με πέρυσι (κλασική ατάκα).

Η διαμονή στο πατρικό, όπως και κάθε επίσκεψη σε φούρνο είναι μία δοκιμασία. Και εσύ σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας νιώθεις την ανάγκη να αντισταθείς σε όλο αυτό γιατί ξέρεις πως είναι θέμα λίγων ημερών το να βγεις στην παραλία.

Το Madtv έκανε έρευνα, και οφείλει να σε ενημερώσει γιατί νοιάζεται για το καλό σου. Δεν σου λέει να μην φας, αλλά να φας με μέτρο γιατί όντως μιλάμε για «θερμιδικές βόμβες».

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Το αγαπημένο τσουρέκι, που είναι ιδανικό για "βούτες" σε καφέ ή γάλα και δεν μπορείς να σταματήσεις μέχρι να φας ένα κιλό σου δίνει 386 θερμίδες ανά 100 γρ. οπότε ξανασκέψου το πριν κόψεις και δεύτερο κομμάτι.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Τα κουλουράκια όσο μικρά και χαριτωμένα και αν είναι, σε διάφορα σχέδια και σχήματα, είναι πολύ ύπουλα μιας και  τα100γρ μας δίνουν 374 θερμ.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΥΓΟ

Το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό που επιμένει να σου φέρνει η νονά σου ενώ έχεις γίνει 24 χρονών μαντράχαλος έχει 500 θερμίδες ανα 100γρ (δεν το λες και λίγο).

ΦΛΑΟΥΝΑ

Η φλαούνα της γιαγιάς που πρέπει να φας οπωσδήποτε «γιατί έχεις αδυνατίσει πολύ, και θα πέσεις κάτω, και δεν τρως καλά εκεί που είσαι, και ακόμα είσαι στην ανάπτυξη» μας δίνουν 400 θερμίδες ανά 90 γρ.

ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΥΡΙΩΝ

Για τα δάχτυλα υπολόγισε γύρω στις 90 θερμίδες το ένα, οπότε πράξε ανάλογα…

Αυτά είναι μερικά από τα εδέσματα που επικρατούν. Βάλε και τα ποτάκια που θα πιείς συν το αρνάκι που θα φας. Δεν το γλιτώνεις το έξτρα κιλό εκτός και αν αλλάξεις χώρα και πας κάπου μακριά όπου το Πάσχα δεν γιορτάζεται.

Αλλά θα είναι ξενέρωτα…

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN