ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
21 Ιουλίου, 2024

Είδαμε το ''The Lion King'' και...

Newsroom

@newsroom

κείμενο: Nάκης Αντωνίου

To 2016 η Walt Disney επιβεβαίωσε πως ο Jon Favreau θα σκηνοθετούσε ένα remake μιας από τις πιο αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, του ''The Lion King''. Θα ήταν μία ακόμα από τις νέες, live action εκτελέσεις κλασικών ταινιών της Disney, ακολουθώντας τις ''Maleficent'', ''Cinderella'', ''The Jungle Book'' και ''Beauty and the Beast''. H τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν και να αποκτήσουν ζωή τα ζώα του ''The Jungle Book'' θα την χρησιμοποιούσαν και στο ''The Lion King'' σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ο Favreau ήθελε, κατ' αρχάς να μεγαλώσει λίγο τους ρόλους της Nala και της Sarabi, αλλά και να δώσει το δικό του touch στην ιστορία, κάνοντας την να μοιάζει με υπερθέαμα που θυμίζει ντοκιμαντέρ του BBC.

Αυτό, όντως, το κατάφερε. Στα 118 λεπτά που διαρκεί η ταινία, νιώθεις πως βλέπεις ντοκιμαντέρ σε κάποιο National Geographic, και αυτό είναι ίσως από τα μεγαλύτερα ατού της. Έγινε τρομερή δουλειά έτσι ώστε τα λιοντάρια, οι ύαινες κτλ να μοιάζουν αληθινά, και ειλικρινά μοιάζουν λες και οι παραγωγοί με κάποιο τρόπο δούλεψαν με αληθινά ζώα. Θα σου πάρει λίγο χρόνο να συνηθίσεις τον Timon και τον Pumbaa, αλλά αποτελούν ένα από τα highlights της ταινίας.

Υπάρχουν όμως καλά και κακά στην ταινία αυτή.

Ήμουν ανάμεσα σ' αυτούς που πήγαν στο σινεμά με μεγάλο ενθουσιασμό. Έχω δει την ταινία κινουμένων σχεδίων εκατό φορές και άλλες τόσες διάφορες σκηνές και τραγούδια στο YouTube. Η ταινία αυτή, είναι ακριβώς το ίδιο στόρι με την πρώτη. Πολλοί είπαν πως είναι ένα frame by frame remake, και είναι αληθεια. Υπάρχουν κάποιες σκηνές διαφορετικές και κάποιες τοποθεσίες ξεκάθαρα ''αναβαθμισμένες'' (όπως το νεκροταφείο ελεφάντων), υπάρχουν μικρές επιπλέον πληροφορίες που δεν υπήρχαν στην πρώτη ταινία (no spoilers!), αυτό που δεν υπάρχει είναι η έκφραση στα ζώα. Μία από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές είναι στο φαράγγι (you know what I mean), αλλά η κορύφωση με άφησε αδιάφορο. Ναι, λείπει η έκφραση. Ακούγεται χαζό αλλά ισχύει, μου έλειπε η έκφραση που είχαν στα πρόσωπα τους τα ζώα στα κινούμενα σχέδια,

Επίσης, πριν κλείσω, θα κλάψω λίγο για ένα από τα καλύτερα τραγούδια του soundtrack, αυτό του Scar με τίτλο ''Be Prepared'' που στην νέα εκδοχή κατακρεουργήθηκε σε σημείο που περνά απλά αδιάφορο.

Δες το original τραγούδι.

Στο σύνολο, είναι μια εντυπωσιακή ταινία αν σκεφτείς πως τα πάντα έγιναν σε υπολογιστές, αλλά λείπει αυτό το ''κάτι''. Τέλος, αν θέλεις να την δεις μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά, μην την δεις καθόλου.

That's all, hakuna matata.

 

Πηγή: must

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN