ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
12 Απριλίου, 2024

Ένα «εξωγήινο» ζευγάρι, από τον πλανήτη Γή

Σκοπός τους είναι να προκαλέσουν και να αλλάξουν τους κανόνες της κοινωνίας

Newsroom

@newsroom

Οι Fecal Matter, ή Steven Raj Bhaskaran και Hannah Rose Dalton, είναι πιθανότατα ό,τι πιο προχωρημένο μπορείς να βρεις στο Instagram. Το ζευγάρι, με την εξωγήινη εμφάνιση, έχει βάλει σκοπό να ταράξει τον χώρο της μόδας και τα πρότυπα ομορφιάς, με τα ρούχα, τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ τους, που μοιάζουν να είναι προέκταση του σώματός τους και μας κάνουν να νομίζουμε ότι βλέπουμε μεταλλαγμένα πλάσματα από κάποιον άλλον πλανήτη.

Ο Steven αυτοπροσδιορίζεται ως άφυλος, σκεπτικιστής, δάσκαλος και διάνθρωπος (trans-human), ενώ η Hannah ως ακτιβίστρια και εξωγήινος. Οι δυο του γνωρίστηκαν σε μία σχολή ραπτικής στο Μόντρεαλ, όπου η Hannah μεγάλωσε, αν και είχε γεννηθεί στην Νέα Ζηλανδία.

Αντίθετα, ο Steven γεννήθηκε εκεί, αλλά στη συνέχεια μετακόμισε και πέρασε δέκα χρόνια στην φτώχια της Γουιάνα στην Νότια Αφρική.

Αυτό, που τους ένωσε, ήταν η απέχθειά τους για το «κανονικό» και γι’ αυτό οι δυο τους κατέληξαν να συνεργάζονται με το όνομα Fecal Matter (ή Matieres Fecales), σχεδιάζοντας ρούχα, πραγματοποιώντας σουρεαλιστικές φωτογραφίσεις, αλλά και δημιουργώντας μουσική, με βάση τους πλέον το Παρίσι. Παραδέχονται ότι δέχονται πολύ μίσος τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στον δρόμο, για την εμφάνισή τους, αλλά το αντιμετωπίζουν μετατρέποντας τον πόνο σε δημιουργικότητα και φτιάχνοντας κάτι νέο, κάτι ακόμα πιο προκλητικό.

Η εκκεντρική τους εμφάνιση και η έντονη προσωπικότητά τους έχουν οδηγήσει τον λογαριασμό τους στο Instagram στο να πλησιάζει τους μισό εκατομμύριο ακολούθους, ενώ σε συνέντευξή τους στην ιστοσελίδα i-D δηλώνουν ξεκάθαρα ότι σκοπός τους είναι να προκαλέσουν, ώστε να αλλάξουν τις κοινωνικές νόρμες: «Θέλουμε να προκαλέσουμε το Instagram και όλες τις κομφορμιστικές πλευρές του.

Θέλουμε να προκαλέσουμε αυτούς, που μας βλέπουν, να διευρύνουν την σκέψη τους. Ελπίζουμε να δείξουμε ότι δεν χρειάζεται να ζεις με τους κανόνες της κοινωνίας, μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου τρόπο ζωής και να είσαι ελεύθερος. Μεγαλώνοντας, δεν είχαμε ποτέ καμία έκθεση σε κάτι παρόμοιο, οπότε απλά δεν γνωρίζαμε ότι μία τέτοια ζωή μπορούσε να υπάρξει. Ευελπιστούμε ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, ώστε να δημιουργήσουν την δική τους ελευθερία».

 

πηγή: ATHENS VOICE

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN