ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
28 Φεβρουαρίου, 2024

Γιατί όλοι μιλούν για το «Klaus»;

Newsroom

@newsroom

Κείμενο: Νάκης Αντωνίου

Εδώ και μερικές μέρες μια ταινία εμφανίστηκε στο Netflix με Χριστουγεννιάτικα vibes. Κατ' ακρίβεια, είναι το ''Klaus'' και προσπαθεί να αλλάξει όσα ήξερες για τις παραδόσεις των Χριστουγέννων. Είναι η πρώτη original ταινία animation του Netflix, και μάλλον ήθελαν να κάνουν τη διαφορά.

SH ταινία ακολουθεί τον Jesper, τον κακομαθημένο γιο ενός πλούσιου μεγιστάνα του ταχυδρομίου. Με πόστο τον Βόρειο Πόλο, ο Jesper πρέπει να παραδώσει πάνω από 6 χιλιάδες γράμματα μέσα σε έναν χρόνο, αλλιώς θα τον αποκληρώσει η οικογένεια του. Εξερευνώντας την πόλη Smeerensberg, ανακαλύπτει μια κοινότητα που διαλύθηκε από την κακία των ανθρώπων. Παρ' όλα αυτά βρίσκει έναν ευγενικό ξυλουργό που δημιουργεί παιχνίδια για τα παιδιά. Σε παραγωγή του Ισπανού ανιματέρ Sergio Pablos (υπεύθυνος για το franchise ''Despicable Me''), η Αγγλόφωνη ταινία περιλαμβάνει φωνές ηθοποιών όπως ο Jason Schwartzman, η Rashida Jones και ο JK Simmons.

Δες το τρέιλερ.

Το εντυπωσιακό είναι πως σ' αυτή την ταινία, ο Pablos (που είχε δουλέψει με τη Disney σε ταινίες όπως οι ''Tarzan'' και ''Hercules'') επιστρέφει σε σχέδια σχεδιασμένα στο χέρι, και χρησιμοποίησε επιπλέον software για να προσθέσει υφές και φως στις φιγούρες. Με αυτό τον τρόπο, ο σκηνοθέτης θέλησε να δει πώς θα εξελισσόταν το animation αν δεν γινόταν η στροφή από τα σχέδια στο χέρι σε αυτά του υπολογιστή. 

Οι πρώτες κριτικές του ''Klaus'' ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. (και συνεχίζουν να είναι). Στο Rotten Tomatoes έχει βαθμολογία 89% βασισμένη σε 36 κριτικές, και στο Metacritic 63/100, που μεταφράζεται σε ''εξαιρετικές κριτικές''.

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Netflix  |  Klaus  |  Ταινία  |  Animation

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN