ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

H Κύπρος, «διάσημη» σε ταινία του Netflix και όχι για καλό λόγο

Η ταινία ''The Laundromat'' με πρωταγωνίστρια τη Meryl Streep είναι διαθέσιμη στο Netflix και έχει ήδη κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Newsroom

@newsroom

κείμενο: Νάκης Αντωνίου

Βασίζεται στις αποκαλύψεις των ''Panama Papers'' σχετικά΄με τις offshore εταιρείας "πλυντήρια" ανά τον πλανήτη και τη δικηγορική δραστηριότητα της ταινίας Mossack - Fonseca.

Από τα γραφεία της συγκεκριμένης διέρρευσαν το 2016 τα έγγραφα που αποκάλυπταν την κλίμακα των offshore "πλυντηρίων", με την εταιρεία να φρόντιζε για χρόνια να διασφαλίζει το ξέπλυμα και το αφορολόγητο για τις καταθέσεις των πελατών στήνοντας χιλιάδες εταιρείες (''shell companies'') σε εξωτικά μέρη όπου η νομοθεσία είναι χαλαρή. Η Mossack - Fonseca διατηρούσε πάνω από 240 χιλιάδες εικονικά γραφεία σε χώρες όπως οι Μπαχάμες, τα νησιά Σαμόα, η Νεβάδα και... η Κύπρος!

Όλες αυτές είναι χώρες χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένους φυσικούς πόρους και βιομηχανία, και μάλιστα συνεχίζουν κάνοντας αναφορά σε κυπριακή εταιρεία επενδύσεων, την Jetstream Trust, που έχει υπό τον έλεγχό της διάφορες άλλες εταιρείες.

Έτσι για τα πρακτικά, να πούμε πως οι αληθινοί Mossack και Fonseca κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Netflix για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην ταινία, μια χήρα (Meryl Streep) ερευνά μια απάτη ασφαλιστικής εταιρείας, κυνηγώντας όσα ανακαλύπτει μέχρι που φτάνει στην στην Mossack & Fonseca, σιγά σιγά ανακαλύπτοντας ένα... κρυφό, γεμάτο σκάνδαλα οικονομικό σύστημα του κόσμου όλου. Μαζί με την Streep πρωταγωνιστούν οι Gary Oldman, Antonio Banderas και Sharon Stone, και η ταινία για να είμαστε ειλικρινείς, όταν ξεπεράσεις το σοκ πως μιλά για πραγματικά γεγονότα, είναι πέρα για πέρα fun!

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN