ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
24 Απριλίου, 2024

Οι σπασίκλες των social media

Χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και τους χαρακτηρίζουν διαφορετικές συμπεριφορές.

Δημήτρης Δερματάς

Είναι οι σπασίκλες των social media και είναι πολλοί. Ζουν ανάμεσά μας, πιθανόν να μας ενώνει μια φιλία στο facebook ή ένα αμοιβαίο follow στο Instagram ή στο twitter. Και μπορεί να είναι καλά παιδιά αλλά μας έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές να μετανιώσουμε για την ώρα και να καταραστούμε τη στιγμή που επιτρέψαμε να αναπτυχθούν τέτοιου είδους δεσμοί.

Είναι απλώς η φάση που βλέπεις την ανάρτησή του, να «σκάει μύτη» στο timeline σου και κάτι σε σπρώχνει να κάνεις ένα delete-block, να διαγράψεις τον λογαριασμό σου στο facebook , να πετάξεις τον υπολογιστή από το παράθυρο και να εύχεσαι ένα πάτημα κουμπιού από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για να απαλλαγεί το σύμπαν από το κακό.

Παρακάτω σίγουρα θα βρεις τον τύπο που σου τη σπάει:

Oι τύποι που ανεβάζουν selfies κάθε μέρα

Συνήθως σουφρώνουν τα χείλη (το λεγόμενο duck face) θεωρώντας πως αυτός ο μορφασμός τούς προσδίδει γοητεία, στυλ, ομορφιά, χάρη και κυρίως εξυπνάδα. Άγνωστο το πώς και γιατί προέκυψε αυτή ή μόδα, ήρθε για να μείνει. Σίγουρα συμφωνούμε όλοι στο ότι η πάπια είναι ένα αρκετά χαριτωμένο ζώο. Από την άλλη, ο άνθρωπος που παριστάνει την πάπια προκαλεί διαφορετικές εντυπώσεις.

Αυτοί που έχουν άποψη για όλα

Θα σχολιάσουν τους πάντες και τα πάντα. Αισθάνονται την ανάγκη να μοιραστούν τις απόψεις και τις σκέψεις που τους βαραίνουν με όλους τους διαδικτυακούς τους φίλους. Θα βρεις post δικό τους μέχρι και στα νέα του ψαροντούφεκου. Πιστεύουν πως έχουν πάντα δίκιο.

Οι ψεκασμένοι

Είναι αυτοί που βλέπουν παντού μια συνωμοσία. Πιστεύουν ότι υπάρχει μια οργανωμένη επιχείρηση παγκόσμιου αεροψεκασμού. Δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο γιατί πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, κάποιοι υποστηρίζουν, για να μένουν οι λαοί σε καταστολή και να μην επαναστατούν απέναντι στις κυβερνήσεις, άλλοι λένε ότι το κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες για να αρρωσταίνουμε και να αγοράζουμε φάρμακα, και άλλοι πιστεύουν ότι γίνεται για τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων. Όπως και να έχει, φροντίζουν να διαδίδουν την αλήθεια τους ώστε να αφυπνιστούν κι άλλοι, τραβώντας φωτογραφίες τις ουρές που αφήνουν τα αεροπλάνα και ποστάροντάς τες στα social με την ανάλογη λεζάντα.

Τα ζευγάρια με κοινό προφίλ

«Ο Γιάννης-Ματούλα σού έστειλε αίτημα φιλίας». Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τι να σκεφτούμε και να γράψουμε για τα ζευγάρια με κοινό προφίλ; Ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες από την κοινή τους καθημερινότητα και γενικά από την κοινή τους πορεία στη ζωή. Είναι σε όλες τις φωτογραφίες μαζί, είτε αγκαλιά είτε φιλιούνται, και φροντίζουν να επιβεβαιώνουν και να μας καθησυχάζουν ότι όλα πάνε καλά μεταξύ τους και ότι η σχέση τους πατάει σε γερές βάσεις.

Ο τύπος που θέλει να μαθαίνουμε τα πάντα για την ημέρα του

Είναι αυτός ο τύπος που ανεβάζει φωτογραφίες και stories με το τι τρώει για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό, βραδινό, από το καφέ που έκατσε, τη λαϊκή αλλά και το τι ψώνισε εκεί, το γυμναστήριο, τον δρόμο, από τη δουλειά, από την τουαλέτα, και στο τέλος από το κρεβάτι με μια λεζάντα τύπου «Καληνύχτα, φιλαράκια μου». Αυτός ο τύπος νιώθει την ανάγκη να ενημερώνει τους πάντες για το πού βρίσκεται και τι κάνει κάθε λεπτό της ημέρας και έτσι μπορούμε να κοιμόμαστε και εμείς ήσυχοι.

Η μάνα σου

 

Είναι αυτή που θα κάνει comment κάτω από το αγαπημένο τραγούδι που πόσταρες και θα σε ρωτήσει, αν έφαγες και τι έφαγες, αν κοιμάσαι, αν ντύνεσαι καλά, αν παίρνεις τις βιταμίνες σου, αν διαβάζεις, πως περνάς, και ποια ήταν η κοπέλα στην φωτογραφία που ανέβασες προχτές. Μάνα υπάρχει και το messenger.

Συνεχίζεται...

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN