ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
21 Ιουλίου, 2024

Why not? 4 σειρές με ιούς και πανδημίες!

4 σειρές, για τις μέρες που είσαι σπίτι

Newsroom

@newsroom

κείμενο: Νάκης Αντωνίου

Αν είσαι ήδη στην ασφάλεια του σπιτιού σου και ακολουθείς τους κανόνες υγιεινής, θα έχεις απεριόριστο χρόνο στη διάθεση σου ακόμα κι αν δουλεύεις από το σπίτι, για να δεις σειρές. Από την πρώτη στιγμή που ο Κορωνοϊός χαρακτηρίστηκε πανδημία, σίγουρα θα έκανες εικόνα πως ζούμε σε επεισόδια κάποιας σειράς. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετές σειρές και ταινίες που παρουσιάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φυσικά τραβηγμένο για λόγους τηλεθέασης και φυσικά στην πιο sci-fi εκδοχή τους.

Μαζέψαμε 4 σειρές που πραγμετεύονται ιούς, πανδημίες, περιστάσεις που οδηγούν στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας κτλ, δύο πιο κοντά στην πραγματικότητα και δύο φαντασίας.

The Rain
Όταν ένας ιός που μεταδίδεται από τη βροχή αφανίζει σχεδόν όλους τους ανθρώπους στη Σκανδιναβία, δύο αδέρφια από τη Δανία βρίσκουν προστασία σε ένα καταφύγιο. Έξι χρόνια αργότερα βγαίνουν έξω για να αναζητήσουν τον πατέρα τους που τους άφησε στο καταφύγιο αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Στη διαδρομή μπαίνουν σε μια ομάδα άλλων επιζώντων που ταξιδεύουν διασχίζοντας τη Δανία και τη Σουηδία ψάχνοντας ένα ασφαλές μέρος, αλλά και για τον πατέρα των δύο αδερφών που ίσως έχει απαντήσεις.

Containment
Όταν μια μυστήρια επιδημία - με συμπτώματα γρίπης - εμφανίζεται στην Ατλάντα, ο κόσμος βρίσκεται σε αναγκαστική καραντίνα, όσο οι ειδικοί αναζητούν αντίδοτο. Η εμπιστοσύνη του κόσμου εξαφανίζεται όταν ένας δημοσιογράφος αρχίζει να ξεσκεπάζει μια συνωμοσία που παρουσιάζει τι ακριβώς έχει συμβεί στ' αλήθεια.

The Strain
Η σειρά τρόμου δια χειρός Guillermo del Toro - και βασισμένη στο βιβλίο του - ακολουθεί τον Dr Ephraim Goodweather, που καλείται να ερευνήσει ένα αεροπλάνο όπου όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί. Εκείνος και η ομάδα του ανακαλύπτουν έναν ιο που έχει ομοιότητες με έναν αρχαίο ιο βαμπιρισμού. Όσο ο ιός εξαπλώνεται, ο γιατρός και η ομάδα του πασχίζουν να σταματήσουν έναν πόλεμο και να σώσουν την ανθρωπότητα.

The Walking Dead
Μια ομάδα επιζώντων, με ηγέτη τον αστυνομικό Rick Grimes, ταξιδεύουν προς αναζήτηση καταφυγίου αφότου η αποκάλυψη των ζόμπι εξαπλώνεται σε όλη την Αμερική. Όσο όμως η ανθρωπότητα απειλείται, οι επιζώντες αντιμετωπίζουν κινδύνους και από άλλους ανθρώπους που δημιούργησαν δικές τους ομάδες και κοινωνίες. Είναι πλέον μία από τις πιο γνωστές και μακροβιότερες σειρές της Αμερικής, και σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα.

 

πηγή: must

FACEBOOK

Fun: Τελευταία Ενημέρωση

Πόσο streaming αντέχεις;

Πόσο streaming αντέχεις;

Αυτό τον Ιούνιο, ο «Professor» του Deejay Radio 93 5 κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ραδιόφωνο
Newsroom
 |  FUN