ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
16 Ιουνίου, 2024

10 κανόνες για να απολαύσετε και οι δυο το σεξ

Σύμφωνα με το The EFS και ESSM Syllabus of Clinical Sexology (2013), οι ειδικοί κατέληξαν οτι για να είναι η σεξουαλική πράξη απολαυστική και ικανοποιητική και για τους δύο συντρόφους...

Πολλές φορές ακούμε από τα ζευγάρια οτι δεν απολαμβάνουν το σεξ, οτι ο ένας πιέζει τον άλλον να κάνει πράγματα που δεν θέλει, οτι αποφεύγουν με διάφορες δικαιολογίες την σεξουαλική συνεύρεση... Ζητάνε όχι μόνο βοήθεια αλλά και συμμαχία στο πόσο δίκιο έχουν που ο σύντροφός τους, τους απορρίπτει σεξουαλικά ή σε αντίθετες περιπτώσεις τους γίνεται φορτικός ζητώντας διαρκώς σεξ, ενώ άλλοι αναρωτιούνται για το πόσο σημαντικό είναι τέλος πάντων αυτό το σεξ που γίνεται τόσος λόγος και όλοι μιλούν γι αυτό!

Σύμφωνα λοιπόν με το The EFS και ESSM Syllabus of Clinical Sexology (2013), οι ειδικοί κατέληξαν οτι για να είναι η σεξουαλική πράξη απολαυστική και ικανοποιητική και για τους δύο συντρόφους, χρειάζεται να ισχύουν τα ακόλουθα:

1.Το καλό σεξ πρέπει να αποτελεί βασικό συστατικό σε μια σχέση και τρόπο διατήρησης της οικειότητας, του ερωτισμού και της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συντρόφους.
2. Η σεξουαλική ικανοποίηση βοηθά στο καλύτερο «δέσιμο» του ζευγαριού.
3. Για να υπάρξει σεξουαλική ικανοποίηση πρέπει να προϋπάρχει ρεαλιστική, έγκυρη και σύμφωνη με την ηλικία σεξουαλική γνώση.
4. Η καλή υγεία, η καλή φυσική κατάσταση και οι υγιείς συνήθειες είναι ζωτικής σημασίας για την σεξουαλική υγεία.
5. Απαιτείται σωματική και συναισθηματική χαλάρωση, για να υπάρξει απόλαυση στη σεξουαλική επαφή…
6. Το αισθησιακό χάδι και η συναισθηματική ευχαρίστηση είναι τόσο σημαντικά όσο και η σεξουαλική πράξη.
7. Η ύπαρξη σταθερού συντρόφου διευκολύνει την πορεία προς το «τέλειο σεξ».
8. Ο άντρας και η γυναίκα είναι διαφορετικοί. Πρέπει να το αποδεχτούν και να ενισχύουν τα χαρακτηριστικά του φύλου τους.
9. Το σεξ δεν είναι μια ξεχωριστή πλευρά στη ζωή ενός ατόμου... αλλά η ζωή του ατόμου.
10. Οι πιο σημαντικοί τομείς στην σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι:
Η σωματική ευχαρίστηση
Η μείωση της έντασης και του άγχους
Η οικειότητα
Η αυτοεκτίμηση
Η αναπαραγωγή

FACEBOOK

Love: Τελευταία Ενημέρωση