ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
24 Απριλίου, 2024

Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά σε χρόνο dt με αυτές τις ασκήσεις

Newsroom

@newsroom

Δεν έχετε χρόνο για μια επίσκεψη στο γυμναστήριο ή για ένα ομαδικό μάθημα προπόνησης; Αφιερώστε λίγα μόνο λεπτά για πέντε δυναμικές ασκήσεις στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο σας και αναπληρώστε πλήρως το πρόγραμμα που νομίζετε ότι χάνετε! Ο στόχος του ασκησιολογίου είναι η δυνατή και επίπεδη κοιλιά, με τους επιφανειακούς αλλά και τους βαθύτερους κοιλιακούς μύες να ενισχύονται εξίσου:

1. Πηδηματάκια σε σχήμα «αστέρι». Ζεσταίνουμε το σώμα με μικρά πηδηματάκια από την κλειστή-παράλληλη στην ανοιχτή θέση με τα χέρια να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

2. Στεκόμαστε με την πλάτη ενάντια στον τοίχο σε όρθια θέση και χαμηλώνουμε σταδιακά χωρίς να αφήνουμε την επαφή του κορμού με τον τοίχο μέχρι τα γόνατα μας να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Διατηρούμε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.

3. Ερχόμαστε σε θέση σανίδα με τα τους αγκώνες λυγισμένους ακριβώς κάτω από το άνοιγμα των ώμων και τα πόδια μας τεντωμένα.

4. Σπρώχνουμε ψηλά με ένα-ένα χέρι για να τεντώσουμε και χαμηλώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές μπορούμε για περίπου ένα λεπτό.

5. Τρέξιμο με ψηλά γόνατα σε όρθια θέση. Φροντίζουμε τα πόδια μας να είναι ακριβώς μπροστά μας και να περνάμε μαλακά από τις αρθρώσεις των πελμάτων όταν ακουμπάνε στο πάτωμα. Συνεχίζουμε την άσκηση cardio για περίπου ένα λεπτό.

6. Push-up με στρέψη. Βρισκόμαστε ξανά σε θέση plank αυτή τη φορά με χέρια τεντωμένα και τις παλάμες κάτω από το άνοιγμα των ώμων, λυγίζουμε τα χέρια χαμηλώνοντας το σώμα (με την πλάτη μας ίσια) και στην επαναφορά στρίβουμε το σώμα μας στο πλάι προεκτείνοντας το πάνω χέρι στο ταβάνι. Επαναλαμβάνουμε εναλλάξ για περίπου ένα λεπτό.

*Tip: Εισάγετε μικρά διαλλείματα ανάμεσα στις ασκήσεις χωρίς η συνολική τους διάρκεια να ξεπερνά τη διάρκεια της άσκησης. Έτσι θα επωφεληθείτε περισσότερο από το σύνολο της προπόνησης σας!

 

Πηγή: must

 

FACEBOOK

Love: Τελευταία Ενημέρωση