ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
12 Απριλίου, 2024

Μερικά πράγματα που ίσως θα έπρεπε να διαγράψεις από τη σελίδα σου στο Facebook

Έλενα Δημητρίου

Πολλές φορές ανησυχούμε για το πόσο έχουμε εκθέσει την προσωπική μας ζωή στα social media και για το πόσες προσωπικές πληροφορίες έχουμε «βγάλει στη φόρα» για χάρη των likes ή απλώς από αφέλεια.

Και η αλήθεια είναι ότι όπως έχει αποδειχτεί και από σκάνδαλα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, αν κάποιος άγνωστος για τον οποιοδήποτε λόγο ήθελε να «φτιάξει» το προφίλ μας και να μάθει πληροφορίες για εμάς, δεν θα δυσκολευόταν καθόλου μιας και οι περισσότεροι δεν έχουμε κανένα περιορισμό στα στοιχεία που έχουμε αναρτήσει στους προσωπικούς μας λογαριασμούς.

Αν λοιπόν είσαι από αυτούς που ανησυχούν για το ιδιωτικό τους απόρρητο, ήρθε η ώρα να διαγράψεις, να «κλειδώσεις» ή και να σταματήσεις να «ανεβάζεις» κάποια πράγματα.

Γενέθλια

Τα γενέθλια είναι μέρος του παζλ, που περιλαμβάνει επίσης το όνομα και τη διεύθυνσή σου, με τα οποία μπορεί κάποιος να έχει πιο εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό σου λογαριασμό και άλλα προσωπικά σου στοιχεία.

Αριθμός τηλεφώνου

Μέσω του αριθμού τηλεφώνου μπορεί κάποιος να βρει τα προσωπικά σου στοιχεία ή ακόμα να τον κοινοποιήσει σε διαφημιστικές εταιρείες κ.τ.λ.

«Φίλοι» που δεν γνωρίζεις καθόλου

Πίσω από τη «μάσκα» ενός προφίλ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με το ποιον μοιράζεσαι πληροφορίες για την προσωπική σου ζωή. Και αυτό από μόνο του είναι τρομακτικό και τα λέει όλα.

Υπηρεσίες εντοπισμού θέσης

Οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης είναι διαθέσιμες μόνο για Android και iPhone. Το 2015, η TechCrunch ανέφερε ότι πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση στο Facebook αποκλειστικά από το κινητό τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο ίδιος αριθμός έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τη διαδικτυακή του τοποθεσία. Κάποιος που θέλει να σου κάνει κακό, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να ψάξει πού βρίσκεσαι.

Εργοδότης

Σίγουρα το να μπορούν να δουν ο εργοδότης σου και οι υφιστάμενοί σου πού είσαι και τι κάνεις κάθε στιγμή, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα για ευνόητους λόγους.

Οι τοποθεσίες σου

Η επισήμανση της τοποθεσίας, ειδικά όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, δίνει την πραγματική σου διεύθυνση.

Οι διακοπές σου

Σύμφωνα με τον οικονομικό ιστότοπο This is Money, υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που δεν δίνουν αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής αν το θύμα είχε κοινοποιήσει τον χρόνο και τόπο των διακοπών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κατάσταση της σχέσης σου

Αν θέλεις να γιορτάσεις την έναρξη ή τη λήξη μιας σχέσης, μην το κάνεις στο Facebook. Οι μεγαλύτερες παρεξηγήσεις έγιναν για το status update.

Φωτογραφίες από κάρτες επιβίβασης

Μη δημοσιεύεις φωτογραφίες της κάρτας επιβίβασης για να καυχηθείς για τις διακοπές σου. Ο γραμμωτός κώδικας στην κάρτα επιβίβασης είναι μοναδικός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρεθούν οι πληροφορίες που έδωσες στην αεροπορική εταιρεία.

Παλιά σου comments ή status

Βλέποντας το παρελθόν, ίσως νιώσεις ντροπή γι’ αυτά που είχες εκφράσει δημόσια και για παλιές σου απόψεις που πλέον δεν σε αντιπροσωπεύουν. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά τα πράγματα και έχεις μια εντελώς διαφορετική οπτική, πράγμα που μπορεί να σε κάνει να μην αισθάνεσαι τόσο περήφανος γι’ αυτά που εξέφρασες στο παρελθόν

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS