ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
24 Απριλίου, 2024

Greta Thunberg: «Κλέψατε τα όνειρά μου»

Newsroom

@newsroom

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει την Greta Thunberg, την 16χρονη ακτιβίστρια που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή. Η έφηβη ακτιβίστρια άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη και μπορεί το γεγονός γνωρίζοντας το έργο της να μην μας κάνει εντύπωση, ωστόσο τα λόγια της κατάφεραν να μας συγκλονίσουν όλους.

Απευθυνόμενη στους ηγέτες που βρίσκονταν στην Σύνοδο, η Greta οργισμένη δήλωσε: «Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε αυτή την στιγμή να βρίσκομαι εδώ, αλλά στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού... Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας... Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης; Πώς τολμάτε;».
Με τα λόγια της αυτά, η Greta κατάφερε να πει όσα οι ενήλικες και οι ισχυροί δεν τολμούν. Η σύντομη ομιλία της, όχι απλώς προκάλεσε αίσθηση αλλά έγινε viral σε ελάχιστο χρόνο και αυτό σαφώς αποδεικνύει την δύναμή της και μας κάνει να την θαυμάζουμε ακόμη περισσότερο.

Δείτε σχετικό βίντεο πιο πάνω.

 

Πηγή: must

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS