ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

Λέμε όχι στο μίσος, όχι στον ρατσισμό

Η νεολαία καταπολεμά τη ρητορική μίσους εναντίον των μεταναστών και των μειονοτήτων μέσω της συμμετοχικής και δημιουργικής εκστρατείας - HIT: Hate Interrupter Team

Newsroom

@newsroom

Υπό τον συντονισμό του Διεθνούς, Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center και την έμπρακτη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), οργανισμοί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, Ελλάδα, Γερμάνια, Βουλγαρία και Ισπανία συνεργάζονται για την εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος HIT: Hate Interrupter Teams - Η νεολαία καταπολεμά τη ρητορική μίσους εναντίον των μεταναστών και των μειονοτήτων μέσω της συμμετοχικής και δημιουργικής εκστρατείας.

Το πρόγραμμα HIT, είναι ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγκεκριμένα από τη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της ΕΕ και αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ενδυνάμωσης των νέων της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων. 

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην ενδυνάμωση των νέων, μέσω των Ομάδων Διακοπής Μίσους (HITs), δηλαδή ομάδων εργασίας νέων που δημιουργούνται μέσω συμμετοχικών πρακτικών βασισμένων στις τέχνες. Οι ομάδες αυτές έχουν ως στόχο τους να συνεργάζονται με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις, για αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και της αρνητικής συμπεριφοράς που απευθύνεται σε μετανάστες (HSBM).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, γι’ αυτόν τον σημαντικό σκοπό, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου θα φιλοξενήσει φέτος το πρώτο καλοκαιρινό σχολείο HIT στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το καλοκαίρι, νέοι ηλικίας μεταξύ 14-19 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν στο θερινό σχολείο HIT ως Ομάδες Διακοπής Μίσους, για να εκπαιδευτούν πάνω σε 4 κύριες θεματικές: τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη ρητορική μίσους, την επικοινωνιακή στρατηγική, τη δημιουργική εκστρατεία και την παραγωγή των storyboards.

Δυο εκπαιδευτές του “Hope For Children” CRC Policy Center με πολυετή πείρα στη μη τυπική μάθηση στα προαναφερόμενα θέματα, θα συντονίζουν τις δραστηριότητες και τα εργαστήρια με βάση το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος HIT. Το εκπαιδευτικό υλικό έχει δημιουργηθεί από τον οργανισμό MuLab στην Ιταλία και με την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΗΙΤ ή/και για εκδήλωση ενδιαφέροντος στο καλοκαιρινό σχολείο του προγράμματος, επικοινωνήστε με τη Λειτουργό του:

“Hope For Children” CRC Policy Center, Κριστίν Σιαχπεντεριάν, στο 22-103234 (ext.404).

 

 

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS