ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
14 Ιουνίου, 2024

Μπορεί μια sci-fi ταινία να θίξει κοινωνικά ζητήματα;

Newsroom

@newsroom

Σε σκηνοθεσία του Spike Lee, το ''See You Yesterday'' είναι ίσως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που είδαμε στο Netflix τελευταία. Με πρωταγωνιστές τους νεαρούς Eden Duncan-Smith (που υποδύεται την CJ) και τον Danté Crichlow (Sebastian), η ταινία παρόλο που καταπιάνεται με ένα στοιχείο επιστημονικής φαντασίας όπως μια μηχανή του χρόνου, καταφέρνει να τονίσει κοινωνικά θέματα όπως τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς. Αυτό χωρίς να γίνεται ''βαρύ'' ούτε λεπτό και με την ιστορία να σε κρατά καθηλωμένο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η ταινία ακολουθεί μία μαθήτρια - διάνοια της επιστήμης, που χρησιμοποιεί την μηχανή του χρόνου που κατασκεύασε για να σώσει τον αδερφό της από ένα περιστατικό που του κόστισε τη ζωή. Όσο προσπαθεί να αλλάξει τα γεγονότα του παρελθόντος, αντιλαμβάνεται απότομα τις συνέπειες του ταξιδιού στο χρόνο.

Στην ουσία, ο αδερφός της πέφτει νεκρός από πυροβολισμό αστυνομικού, μετά από μια ληστεία σε τοπικό κατάστημα, όταν μια αθώα κίνησή του χεριού του θεωρείται ''απειλητική'' χωρίς λόγο. Η CJ μπορεί να ταξιδέψει πίσω ελάχιστες φορές, και κάθε φορά που το κάνει κάτι πάει λάθος και αλλάζει το μέλλον. Με την κυκλοφορία της η ταινία έλαβε θετικές κριτικές, με τους ειδικούς στο Rotten Tomatoes να το βαθμολογούν με 93%. ''Το ''See You Yesterday'' παντρεύει την επιστημονική φαντασία με ένα κοινωνικό θέμα που επείγει'' γράφει μία από τις κριτικές.

Δες το τρέιλερ:

 

Πηγή: must

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS