ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας τα βάζει με την Greta

Σκληρή δήλωση του Βραζιλιάνου πρόεδρου κατά της νεαρής ακτιβίστριας

Newsroom

@newsroom

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ βρέθηκε στο επίκεντρο δηλώσεων και του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος τη χαρακτήρισε... «παλιόπαιδο»!

Συγκεκριμένα, ο Μπολσονάρου αποκάλεσε την Τούνμπεργκ «pirralha», που είναι η πορτογαλική λέξη για το «παλιόπαιδο», απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις ανησυχίες που είχε εκφράσει η 16χρονη Σουηδή για τις δολοφονίες αυτοχθόνων, οι οποίοι μάχονται για την προστασία του περιβαλλοντος στο δάσος του Αμαζονίου.

Φυσικά, ο χαρακτηρισμός του Μπόλσονάρου δεν πέρασε απαρατήρητος από την Τούνμπεργκ, που επέλεξε να του ανταπαντήσει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το είχε κάνει και στον Ντόναλντ Τραμπ. Τότε, η ακτιβίστρια είχε γράψει στην ταυτότητα του προφίλ της στο Twitter τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος (a very happy young girl), ενώ τώρα αρκέστηκε να αναρτήσει τη λέξη «pirralha».

Αρχικά, η Τούνμπεργκ είχε γράψει στο Twitter: «Αυτόχθονες δολοφονούνται κυριολεκτικά επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν το δάσος από την παράνομη αποψίλωση. Ξανά και ξανά. Είναι ντροπιαστικό ότι ο κόσμος παραμένει σιωπηλός για αυτό».

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Μπολσονάρου ανέφερε: «Η Γκρέτα είπε ότι οι Ινδοί έχουν πεθάνει επειδή υπερασπίζονται τον Αμαζόνιο. Είναι εκπληκτικό το πόσο χώρο διαθέτει ο Τύπος γι' αυτού του είδους το παλιόπαιδο».

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS