ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

Οι AndreasEkström και Nikolaos Mavridis οι πρώτοι ομιλητές στο «DigitalAgenda19 Summit»

Newsroom

@newsroom

Η οργανωτική επιτροπή του 2ου Digital Agenda 19 Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τους δύο πρώτους ομιλητές στο διήμερο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», τους Andreas Ekström και Nikolaos Mavrides.

Ο Andreas Ekström, βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και οραματιστής της ψηφιακής εποχής, κατάγεται από τη Σουηδία και είναι συγγραφέας επτά βιβλίων. Το πλέον γνωστό είναι το The Google Code, το οποίο είναι bestseller παγκοσμίως. Είναι τακτικός ομιλητής στα μεγάλα συνέδρια TEDX. Η θεματολογία του αφορά την τεχνολογία, τα μέσα επικοινωνίας, την πολιτική και τον πολιτισμό.

Ο Nikolaos Mavridis είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Interactive Robots and Media Lab (IRML), γνωστός για τη συγγραφή πέραν των 80 συγγραμμάτων για την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική. Έχει κάνει παρουσιάσεις και ομιλίες στα μεγάλα συνέδρια τεχνολογίας TEDX, Singularity University, αλλά και στο Παγκόσμιο Φόρουμ Δημοκρατίας στο Στρασβούργο. Οι πανεπιστημιακές του σπουδές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διδακτορικό από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), πτυχία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU), POLY, UCLA, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κ.ά.Το 2ο Digital Agenda 19 Summit, θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή και περιφερειακή οπτική: Την προσπάθεια για ένα καλύτερο και δικαιότερο διαδίκτυο, την ανθρώπινη πλευρά των δεδομένων, τη χρήση στης Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα και στα μίντια, τις τεχνικές σχεδιασμού και την ανάπτυξη εφαρμογών παγκοσμίου επιπέδου, την παράλληλη (Viral) επικοινωνία, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα σόσιαλ μίντια, την επανάσταση που φέρνει η ηλιακή ενέργεια και τη σημασία της ανάπτυξης υποδομών 5G και broadband για τη διασυνδεσιμότητα συσκευών και Μέσων Μεταφοράς (IOT).

Στόχος του Digital Agenda Cyprus είναι η καθιέρωση ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εξίσου σημαντικός στόχος είναι και η ανάδειξη της Λευκωσίας ως πανεπιστημιακού κέντρου γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη προσκληθεί άνω των 50 σημαντικών ομιλητών. Από τώρα και μέχρι την ημέρα του συνεδρίου θα υπάρχουν τακτικές ανακοινώσεις για τους συμμετέχοντες, τη θεματολογία, αλλά και το πρόγραμμα. Stay tuned!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.digitalagendacy.com

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS