ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
25 Ιουνίου, 2024

Δες γιατί θέλεις να παραγγέλνεις περισσότερο φαγητό στα εστιατόρια fast food

Newsroom

@newsroom

Τα εστιατόρια fast food είναι η αποθέωση του μάρκετινγκ και της διαφήμισης που δεν χάνει ποτέ. Ίσως έχετε παρατηρήσει τον τρόπο που αντιδράτε, όταν ετοιμάζεστε να παραγγείλετε το αγαπημένο σας μπέργκερ ή κάποιο από τα γεύματα που βρίσκονται σε συνδυασμό προσφοράς.

Ίσως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι, εν γνώσει μας ή και εντελώς ασυνείδητα, υποκύπτουμε στο δόλωμα ή για την ακρίβεια στα τρικ που κάθε φορά χρησιμοποιούν τα εστιατόρια γρήγορων γευμάτων, από τις μεγαλύτερες αλυσίδες, μέχρι τα μικρότερα καταστήματα.

Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα brands fast food κυριαρχεί το κόκκινο και το κίτρινο χρώμα. Από τους διαφημιστές και από τους ψυχολόγους, προσδιορίζονται ως τα χρώματα που ανοίγουν την όρεξη και που απευθύνονται χωρίς περιστροφές στο κέντρο της επιθυμίας.

Και μετά είναι όλες αυτές οι υπέροχες φωτογραφίες με τα ζουμερά μπιφτέκια και τις χρυσαφένιες πατάτες, τα glossy αναψυκτικά με τον πάγο να φαίνεται σαν πλέξι γκλας κύβος μέσα στο υγρό και όλο αυτό το εργοστασιακό φως που πέφτει πάνω στα προϊόντα και στόχο έχει να ερεθίσει τα μάτια, αλλά και τη διάθεσή μας να φάμε όσο περισσότερο γίνεται.

Επίσης, ένα άλλο τρικ είναι οι combo προσφορές που νοιάζονται για την οικονομία μας, αλλά ουσιαστικά μας ωθούν να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, 11 δολάρια για ένα μπέργκερ, μία μερίδα πατάτες και ένα αναψυκτικό μόνο φθηνό φαγητό δεν το λες, ωστόσο στο 10,89 ο καταναλωτής ανταποκρίνεται καλύτερα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο μέσος Αμερικανός δαπανά περίπου 1200 ευρώ το χρόνο σε φαγητό από fast food, ενώ όπως και εμείς κατακλύζεται από ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των social media και των σχετικών apps για τις προσφορές της ημέρας, για το κουπόνι του που διαρκεί μόνο λίγες μέρες, και πάει λέγοντας.

Γενικώς, οι καμπάνιες των περισσότερων fast food εστιατορίων θεωρούνται από τις πλέον κυκλωτικές και επιτυχημένες αφού με κάθε τρόπο επιτυγχάνουν το ζητούμενο: να φέρουν τον καταναλωτή στο μαγαζί.

 

Και κάτι τελευταίο: το κύριο μέλημα αυτών των εστιατορίων είναι να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αναψυκτικά, απ' όπου και προκύπτει το μεγαλύτερο κέρδος για τις αλυσίδες αυτών των εστιατορίων. Αυτός είναι ο λόγος που οι ευγενικοί υπάλληλοι μας ρωτούν κάθε φορά αν θέλουμε να πιούμε κάτι ή ότι το αναψυκτικό της αρεσκείας μας είναι σε προσφορά. Καλή όρεξη, λοιπόν!

 

 ΠΗΓΗ:LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FACEBOOK

News: Τελευταία Ενημέρωση

Κάποιοι Εγώ

Κάποιοι Εγώ

Μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο
Newsroom
 |  NEWS
New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

New Deejay Radio 93 5 UNLOCKED!

Νέες εκπομπές, νέα μουσική με καλοκαιρινή διάθεση, νέο ακουστικό ύφος, νέοι DJs και νέοι διαγωνισμοί από τη Δευτέρα 1η ...
Newsroom
 |  NEWS