ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
16 Ιουνίου, 2024

«Cartes Postales: Ο έρωτας καταμεσής του πολέμου»

Μουσικοθεατρική παράσταση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου με την ευκαιρίας της Διεθνής Ημέρας Μουσείων

Newsroom

@newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το British High Commission, υπό την αιγίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, διοργανώνουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Cartes Postales: Ο έρωτας καταμεσής του πολέμου».

Οι δυο παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στις 8:00 μ.μ. και 10:00 μ.μ.

Στον χώρο του Μουσείου θα ζωντανέψουν, για πρώτη φορά, πραγματικές ερωτικές ιστορίες Κυπρίων εθελοντών στους πολέμους του 20ου αιώνα: ο αποχωρισμός, η αγάπη, ο πόνος, ο θάνατος και η μεγάλη δύναμη του έρωτα.

Oι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από κείμενα, γράμματα, ποιήματα, χορό, δράσεις και μουσικές του κόσμου όπως το τραγούδι «Ιt’s a long way to Tipperary» σύμβολο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το «Lili Marlene» σύμβολο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο «Ακορντεονίστας» που πεθαίνει στο μέτωπο της Εντίθ Πιάφ, μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και τα εμψυχωτικά άσματα προς τους στρατιώτες της Σοφίας Βέμπο.
Συντελεστές της παράστασης είναι η Έλενα Χατζηαυξέντη (Σκηνοθεσία, ερμηνεία, επιμέλεια κειμένων), ο Αντρέας Παπαπέτρου στο πιάνο, ακορντεόν και ενορχηστρώσεις και η Μαρία Γεροσίμου στην άρπα και το τραγούδι.

Συμμετέχουν οι: Αντρέας Κουτσόφτας (ερμηνεία), Χρίστος Μάος (χορός), Νίκος Πίττας (βιολί), Μάριος Νικολάου (κρουστά), Νίκος Ιωάννου (κοντραμπάσο). Ενδυματολογική και σκηνογραφική επιμέλεια από την Μιράντα Θεοδωρίδου.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του καθηγητή Πέτρου Παπαπολυβίου και τη στήριξη του ΘΟΚ.

Είσοδος ελεύθερη

Ημερομηνία: 18 Μαΐου 2019 στις 20:00 και 22:00
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157 | www.boccf.orgwww.facebook.com/boccf

FACEBOOK

Student Life: Τελευταία Ενημέρωση