ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
24 Απριλίου, 2024

6 ιδέες για να καθαρίσεις τον χώρο σου, γρήγορα και εύκολα

Έλενα Δημητρίου

Η καθαριότητα του διαμερίσματος και γενικά του χώρου που επέλεξες να μείνεις για τις σπουδές σου, είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος, και ένα πρόβλημα αιώνιο μιας και δεν ξεμπερδεύεις ποτέ από αυτό αλλά ούτε και μπορείς να το αγνοήσεις για καιρό.

Πρέπει να διαβάσεις, να κανονίσεις τι θα φας, και πάνω από όλα να βρεις και χρόνο για τη διασκέδασή σου, πράγμα απαραίτητο για τη φοιτητική εμπειρία.

Από την άλλη δεν μπορείς να αφήσεις και τον χώρο όπου ζεις βρόμικο και ακατάστατο για λόγους υγιεινής, συναισθηματικής ισορροπίας αλλά και για να μη ρεζιλευτείς σε φίλους που μπορεί να σου κάνουν επίσκεψη, ή ακόμα και από κάποιον ερωτικό σύντροφο που θα μπορούσε να σε κακοχαρακτηρίσει ως «βρομιάρη» και «τσαπατσούλη»!

Εδώ, λοιπόν, θα δεις μερικές ιδέες για να καθαρίσεις τον χώρο σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς να πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο, ώστε να απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάς εκεί άλλα και για να δώσεις την εικόνα ενός πολύ καθαρού και οργανωμένου τύπου.

1) Φτιάξε ένα πλάνο

Μοίρασε αυτά που πρέπει να κάνεις και ασχολήσου κάθε μέρα για λίγη ώρα με κάτι διαφορετικό. Έτσι δεν θα συσσωρεύονται οι δουλειές και δεν θα σου φαίνονται βουνό.

2) Μοίρασε τους χώρους

Πάρε τα δωμάτια με τη σειρά και όχι εναλλάξ. Δώσε προτεραιότητα στο μπάνιο για λόγους υγείας και μετά κρίνε εσύ με ποιον χώρο θα ασχοληθείς.

3) Καθάρισε έξυπνα

Και αυτό σημαίνει ότι ξεκινάμε να καθαρίζουμε από τα πιο ψηλά σημεία και μετά καταλήγουμε στα χαμηλά. Π.χ., αν έχεις να ξεσκονίσεις, θα ξεκινήσεις από το ψηλότερο ράφι και μετά θα πας στα χαμηλότερα, αλλιώς η δουλειά σου θα πάει στράφι και εκεί που ξεσκονίζεις θα δεις τη σκόνη να επανέρχεται την ίδια ώρα.

4)Βάλε στη θέση του ό,τι δεν χρησιμοποιείς

 

Τακτοποίησε κατευθείαν ό,τι έχεις βγάλει από τη θέση του και δεν το χρησιμοποιείς. Πλύνε τα ποτήρια/πιάτα τη στιγμή που τα λερώνεις! Είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο από το να μαζεύονται και να έχεις μετά μια ατελείωτη λάντζα. Γενικά μην αφήνεις μικρά πράγματα να μεγεθύνονται.

5) Μην κάνεις «όσα βλέπει η πεθερά»

Από την στιγμή που το πήρες απόφαση, κάνε το σωστά και ολοκληρωμένα. Μετακίνησε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές ώστε να φτάσεις στα δύσκολα σημεία που δεν φαίνονται.

6) Κάνε την καθαριότητα διασκέδαση

Βάλε μουσική, βάλε τηλεόραση, βάλε την ποδιά της υπηρέτριας και μαντήλι στο κεφάλι. Κάνε οτιδήποτε θα σε κάνει να μην το βλέπεις σαν αγγαρεία. Πείσε τον εαυτό σου ότι το κάνεις για να νιώσεις καλά εσύ και ότι ο χώρος όπου ζεις πρέπει να είναι σε μια σειρά για να τον απολαμβάνεις όσο είσαι μέσα.

 

Και να θυμάσαι: δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

 

FACEBOOK

Student Life: Τελευταία Ενημέρωση