ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2024

Μαθητές Λυκείου έγιναν αρχιτέκτονες και σχεδίασαν εσωτερικούς χώρους

Newsroom

@newsroom

Πρωτότυπη ημερίδα από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσέλκυσε μαθητές Λυκείων απ’ όλη την Κύπρο
Μαθητές Λυκείου από όλη την Κύπρο, γνώρισαν τα δημιουργικά επαγγέλματα του κτιστού περιβάλλοντος με τη βοήθεια ευφάνταστων πειραματικών στιγμών μέσα από διαδραστικά εργαστήρια στη διάρκεια πρωτότυπης ημερίδας, με τίτλο: «Γίνομαι αρχιτέκτονας και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, ένα υπέροχο σαββατιάτικο πρωινό». Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και το Τμήμα Εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου κτηρίου του Ερευνητικού Κέντρου Αρχιτεκτονικής [ΑRC] του Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, οι οποίοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα της Αρχιτεκτονικής και του Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από διάφορες δράσεις, αλλά και την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών του Τμήματος, να ζήσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο των τομέων αυτών. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλουν ερωτήματα στους καθηγητές, να εξοικειωθούν με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Τμήματος και να προσδιορίσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους προοπτικές.

 

Η ημερίδα άρχισε με παρουσίαση τρισδιάστατου εκτυπωτή και μηχανήματος λέιζερ κοπής/χάραξης, όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικές δημιουργίες. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε Εργαστήριο σχεδιασμού και κατασκευής, με τίτλο: «Σχεδιάζω καινοτόμους χώρους: Κόβω, ράβω, σχηματίζω, αναμειγνύω, δημιουργώ – κάνω φανταστικά αρχιτεκτονικά κολλάζ! Για μια καινούρια ονειρική κοινωνία!». Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ήταν εντυπωσιακά.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρκέλλα Μενοίκου, παρουσίασε το Τμήμα στους μαθητές, εστιάζοντας κυρίως στο πρόγραμμα της διδασκαλίας. Ο Καθηγητής του Τμήματος Γιώργος Χατζηχρίστου έκανε μια παρουσίαση όπου εισήγαγε τους μαθητές σε βασικές έννοιες αρχιτεκτονικής δημιουργίας και χωρικών σχέσεων. Η τελευταία παρουσίαση έγινε από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος, Κίκα Ιωάννου, η οποία εστίασε στο πρόγραμμα Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων.

Η ημερίδα έκλεισε με απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής στους μαθητές.

FACEBOOK

Student Life: Τελευταία Ενημέρωση