ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
12° Λευκωσία,
21 Ιουλίου, 2024

Το ήξερες; Ο Μίλαν Τραίκοβιτς είχε σπουδάσει στο ΤΕΠΑΚ!

Ενθουσιασμένοι δικαίως στη Λεμεσό, εβγαλαν ανακοίνωση.

Έλενα Δημητρίου

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ:

Οι Αρχές, το προσωπικό και οι φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου συγχαίρουν τον Μίλαν Τραΐκοβιτς ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον μεγάλο τελικό των 60 μέτρων μετ’ εμποδίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, με χρόνο 7.60.

Ο Πρύτανης δήλωσε: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΤΠΚ νιώθει πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα του Μίλαν, ο οποίος είναι δικό μας παιδί, απόφοιτος του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Μίλαν αξίζει συγχαρητηρίων για την επίμονη και ακούραστη προσπάθειά του και τις διακρίσεις του στον στίβο, επιπλέον της επιτυχημένης παρουσίας του στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα παράδειγμα νέου ο οποίος παρά τις όποιες συνθήκες μάχεται  ακαταύπαυστα και σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας για διαρκή βελτίωση και  συνεχή εξέλιξη».

Ο Μίλαν είναι Σερβικής καταγωγής Κύπριος αθλητής του στίβου με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες στο δρόμο με εμπόδια. Μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Κύπρο εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία το 1999. Από νεαρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ενώ στην Κύπρο εντάχθηκε στις τάξεις των ακαδημιών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα Λεμεσού.

Είναι κάτοχος του παγκυπρίου ρεκόρ ανδρών (13.65) στα 110 μέτρα εμπόδια κα άλλες προηγούμενες διακρίσεις του περιλαμβάνουν την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στα Δρόμο με εμπόδια 110μ. στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το 2013 και το 2015 με χρόνους 14.03 και 13.86 αντίστοιχα. Κατά την πρώτη του συμμετοχή στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, o Τραΐκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του Δρόμου 110μ με εμπόδια με χρόνους 13.41 και 13.31 στους ημιτελικούς. Αποτελεί τον μοναδικό Κύπριο αθλητή που προκρίθηκε και εξασφάλισε θέση στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρακολουθήστε παλιά συνέντευξη του Μίλαν στο Πανεπιστήμιο: https://www.youtube.com/watch?v=E1sU1fr6EjE&app=desktop

FACEBOOK

Student Life: Τελευταία Ενημέρωση